top of page

2 april - Beerblioteks hundpromenad & Hakets ölfestival!

Beerblioteks hundpromenad

Hunden ska också ha sitt! Ja på Beerbioteks Dog Walk får ju förmodligen hunden bara en promenad. Även om det finns hundölsbryggerier. Två exempel på hundöl är Snuffle från Belgien och Dog Brew från USA. Jag är dock tveksam till benämningen öl då hundöl inte innehåller humle som är giftigt för hundar. Givetvis är den också alkoholfri. Man kan väl se det mer som en kul grej. Och kul ska man ju ha!

Hur som helst så lär denna organiserade hundpromenad vara otroligt populär. Inte undra på det när vandrarna vallas till vattenhål som Beerbliotek, Red Lion, Majornas Bryggeri och Station Linné. Kul med en blandning av pubar och tap room.

Starten är såklart hos Beerbliotek med sitt enkla och avskalade tap room med bänkset. Beerbliotek brygde det officiella ölet för Gbg Beer Week år 2017. Den gången blev den en session ipa med namnet A moment of clarity. Den bryggs faktiskt fortfarande. I år är det O/O Brewing som står för festivalölet GBG Lager. En torrhumlad viennalager som enligt Olle Andersson har god hinkabilitet😉 Annars tillhör Beerbliotek skaran av hantverksbryggare som älskar långa finurliga och ibland svårförstådda namn på sina bira. Eller vad sägs om dubbel ipan Even more of exactly the same eller den syrliga ölen A passion for strawberry blondes.

Majornas Bryggeri har en lite annan stil med sitt helt inglasade bryggeri och mysiga bryggeripub där det endast serveras vegetariskt käk. Vid mitt senaste besök var det några av vännerna som rynkade på näsan åt just vegetarisk. Dock ändrade de sig kvickt när de väl fick smaka. Betygen från mig, som är relativt oerfaren vad gäller vegetariskt, blev ”oväntat gott!” Majornas Bryggeri har som event haft den fantastiska kombinationen bordshockey och bärs. Magiskt bra!

Red Lion som tidigt stod upp mot de stora bryggerijättarna och blev ett Free House. Dvs puben är inte knuten till något bryggeri och får således bekosta alla kostsamma investeringar själv. Det man vinner är total frihet att servera vad f-n man vill ur sina kranar. Man kan tycka vad man vill om dessa bryggerilån, klart är dock att det gjort många pubsatsningar möjliga. Om än att dessa sedan är bakbundna med vad det kan servera för fatbira.

Och slutligen Station Linné som med sitt fantastiska läge på Linnéplatsen blivit en riktig samlingspunkt. De titulerar sig gastropub och drogs igång 2019 av tidigare delägare till Ölstugan Tullen. De satsar bland annat på att ha en välfylld flaskkyl med udda och exklusiva öl, gärna lagringsbara. Vill ni spana in 75cl flaskor finns det alltid något intressant hos Station Linné. Och vad gäller gastropub så är det något jag verkligen kan intyga. För något år sedan knep jag en utsökt brisket sanwich hos dem. Förhoppningsvis kommer den tillbaka på menyn framöver.


Så ta nu chansen att gå med på en riktigt härlig promenad med eller utan jycke i goda vänners sällskap och genom kvarter med mycket historisk bryggerikultur. Första biten blir dessutom extra enkel då det är mest nedför från Beerbliotek till Red Lion 😉



Hakets Ölfestival 2022 Batch #5

Här ordnar klassiska och anrika Haket återigen en ölfestival. Som vi har väntat. Egentligen behöver väl Haket ingen närmare presentation, men kunde inte låta blir att skriva några rader...

Haket är ju som alla (eller?) har koll på också ett Free House precis som Red Lion ovan.

I år har de en magiskt stark line up. Benämner jag den som världsklass så är jag ändå blygsam.

Du hittar bryggerier mestadels från göteborgstrakten men även från andra delar av landet och grannländer. Bland annat kommer Amager Bryghus och Beersmiths som jag skrev om i gårdagens inlägg att närvara. Se länk: https://vicke76.wixsite.com/hantverksbira/post/1-april-tap-takeover-av-amager-bryghus-beersmith Tyvärr har många utländska bryggerier hoppat av pga kriget i Ukraina.

Trots dessa avhopp så räknar Haket med att det ska erbjudas omkring 100 olika öl (!) Ja, du läste rätt 😊

När bloggen publicerades nåddes jag av beskedet att Haket är slutsålt...


För att säkra sin plats gäller det att köpa biljett pronto!

Pass 1 Lördag 12:00-16:00.

Pass 2 Lördag 17:00-21:00.

På söndag är det fattömning och fritt inträde från kl 12:00-17:00.





31 views0 comments
bottom of page