top of page

1 april - Tap takeover av Amager Bryghus & Beersmith!

Amager Bryghus Tap Takeover på Ostindiska Ölkompaniet!

Bryggeriet startades av två riktiga Amager locals, Morten och Jacob 2007.

I mycket modest skala lyckades man mer eller mindre av misstag får till en ytterst lyckad imperial stout som döptes till Hr. Frederiksen. Brygden skapade en stor efterfråga i USA tack vare sin top 50 placering på Best beer in the world. Mer om denna lyckoträff längre ner i inlägget. Amager Bryghus har genom sitt experimenterande blivit ett underground namn att räkna med bland ölnördar världen över. Idag hittar du deras fantastiska öl i 35 (!) länder.

Även om Amager Bryghus brygger en del mainstream bira är det deras fokus på väldigt humliga ipor och riktigt juicy imperial stouts som verkligen stärkt varumärket. De har också blivit vassa på hantverksbira lagrad på whiskyfat. Faktiskt så otroligt bra att de sedan 10+ år huserar i toppen på top 100 listan över världens bästa bryggerier. Ni förstår nu varför ett besök hos Ostindiska Ölkompaniet på fredag 1 april kommer bli en oförglömlig upplevelse. Som representat för bryggeriet har man skickat Linda Obeng som har lång erfarenhet av ölprovning, arbetar som bartender i deras tap room och dessutom kör guidade turer på bryggeriet. Till denna tap takeover har hon med sig hela 10 st spännande sorter. Se nedan. Du får dessutom en ypperlig chans att öva lite på vårt grannlands, ibland något knepiga, vocabulär. Skulle ni, av någon oförklarlig anledning, inte lyckas pressa in ett besök hos Ostindiska Ölkompaniet, på Danska Vägen på fredag så har förträffliga Systembolaget hela 10 st fin fina hantverksbira av Amager i sitt utbud. Däribland också den ovan omnämnda Hr Frederiksen 10,5%. Den är svart som vår framtid (😉) och brygd på hela 8 sorters malt. För ölnörden inom oss kan även måttet 85 IBU säga något. Den har med andra ord också en trevlig beska. 33 cl flytande svart guld som har ratingen 3.93 på Untappd blir din för 47:50.

Här har ni den kompletta listan över de hantverksbira som Amager har med sig till eventet hos Ostindiska ölkompaniet. Som ni ser finns det galet mycket spännande att välja på.

Amager Hr Frederiksen 10,5%

Amager Easy Rider 5,5%

Amager Kilo Cuddles 5,8%

Amager Over The Rhine 4%

Amager Panzer Pils 4,6%

Amager Rye King 7,7%

Amager Samurai 9%

Amager Bastard Princess 6%

Amager Wookie IPA 7,2%

Amager Saloniki Werewolf IPA 6,5%


Som tur är för oss beer geeks är slutet på sagan om Amager Bryghus är ännu inte skriven. Däremot utlovas fortsatta årliga lanseringar av 20-30 nya, innovativa och spännande hantverksöl från hjältarna i Danmark. De kommer även fortsättningsvis att följa trender inom ölvärlden likväl som att gå i rakt motsatt riktning och själva skapa trender.


Beersmiths Tap Takeover på The Flying Barrel

Hos The Flying Barrel på fredag får ni chansen att träffa två riktigt lokala bryggare med ett passionerat intresse för öl och bryggning. Dave och Malin startade bryggeriet 2015 under namnet West Coast Bryggeri. Dave som är engelsman har 30+ år bakom sig som bryggare. Deras filosofi är att en bra bira förgyller livets alla stunder, såväl goa som mindre trevliga. Kravet som vi som konsument och ölälskare ska kunna ställa på dem är att de alltid kommer erbjuda en bred uppställning av olika öl i olika stilar till BÄSTA kvalitet. Bryggeriet har gjort en satsning på folköl och kommit in i Lidl´s rätt omfattande sortiment på småskalig bra folkbärs. Förutom bra folkbärs har de även breddat sig till destillerade drycker och har numera ett antal smaksatta sorters gin och vodka på bolaget. Beersmiths har som många andra också börjat bruka den populära 44 cl burken som är ett mycket trevligt format. Dessutom har flertalet av dessa burkar en spännande layout som sticker ut. Beersmiths gästade tidigare i mars också Malmö öl- och whiskyfestival.

På sin tap takeover tar de hand om hela 5 kranar hos The Flying Barrel. Spännande premiärer utlovas!
63 views0 comments

Comments


bottom of page