top of page

Sjätte Ölsinnet snackar med Tipsy Tales - söndag 24 juli.

Vad får man om man slänger ner följande ingredienser i en gryta och rör om?

2 st kockar + 1 st ekonom + 1 st personalvetare + 1 st jurist = 2 st bryggare 😊

Tipsy Tales är nanobryggeriet som går den ovanliga vägen att lansera sig själva. De anordnare en egen ölfestival. Och detta innan man ens sålt enda öl. Grundtanken är att, förutom på mässor, sälja sin hantverksbira till restauranger och krogar. Det är förmodligen en väg som fler och fler mikrobryggeriet kommer välja då processen hos Systembolaget ofta upplevs som väldigt omständigt och tar mycket tid.


Idag brygger de på ett 50 liters bryggverk. Fokus har hittills varit en alejäst ”lager”. Detta dels för att det går snabbare att brygga samt för att få de som gillar ljus lager att våga testa ale. Det kommer också vara tre ljusa ales som serveras på mässan, på Lindholmen i Göteborg. De bryggerier som är klara för festivalen, som går under namnet Gbg Beer Con, är förutom Tipsy Tales, även Brewhuslän från Jörlanda och Brewkowski från Malmö. On top of that kommer det ett gäng food trucks.


Vi får höra om bryggeriets grundande, som hör och häpna är sprunget ur vintillverkning. Vi får också veta mer om utmaningar med att anordna en ölmässa och mycket mycket annat.


Lyssna på avsnittet (finns där poddar finns) och besök Gbg Beer Con 5-6 augusti. Då får ni också chansen att tjöta med Linn och Lelle från Sjätte Ölsinnet 😉



3 views0 comments
bottom of page