top of page

Podden om Hantverksbira, Episod 36, Provning av whiskyfatlagad öl ihop med Johan Blom!

I detta avsnitt har vi med oss whiskybloggaren Johan Blom som bidrar med sin gedigna kunskap om whisky. Han var också en av 2022 års stipendiater från tidskriften Allt om Whisky. Läs artikeln från Allt om Whisky via nedan länk. https://www.alltomwhisky.se/2022/08/allt-om-whiskys-stipendieresa-2022/ Jag och Johan fattade tycke för varandra när vi jobbade ihop på Lund Beer & Whisky Festival hösten 2022. Vi snackar i detta avsnitt om Johan, provar tre st whiskyfatslagrade hantverksöl och tar fram några ostar som vi matchar ihop med de olika ölen.

Blacklight från Emmaboda Bryggeri, Russian Imperial Stout 9,5% Den är lagrad på Tomintoulfat i ungefär 6 månader. Tomintoul är destilleriet som faten kommer ifrån. Faten har innehållit en hyfsat rökig whiskey.

Barley Wine från Brygghuset Finn 11,5% Den är lagrad i ett år på fat av Chinkapin ek som innehållit rågwhisky från Spirit of Hven.

Innis & Gunn, Vanishing Point 06, Imperial Stout 11% är sjätte utgåvan av denna limiterade ekfatslagrade serie. Lagrad 365 dagar på 18-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat.

Håll till godo och njut av vårt samtal. Följ gärna Johan Blom på Instagram, där heter han @djbloomingdale Cheers!


Du hittar avsnittet på Spotify via nedan länk samt på Google Podcast.

https://open.spotify.com/episode/1W7FI8fdSVBwJIQIA2rDc1?si=341cd56fc0a74f7a

3 views0 comments
bottom of page