top of page

Oceanbryggeriet på Borås Beer & Whisky Festival!

Oceanbryggeriet såg dagens ljus 2007 och har sedan 2017 huserat i sitt snygga brygghus i Åby, Mölndal.

Ur hantverksbryggarsynpunkt är det med andra ord ett rätt rutinerat gäng vars bruna flaskor och stilrena etiketter lätt känns igen på Systembolagets hyllor. Att de har hållt på ett tag förstår man när man kikar på deras utbud hos Systembolaget, hela 23 stycken hantverksbira om jag räknar med säsongsöl som jul och påsk. Ett otroligt imponerande utbud. Till detta har de också börjat producera sin egna cider. En torr äpplecider på 4,8% samt en torr päroncider på 3,5%.

De släppte 15 nya öl under 2021. Det kan låta mycket men bland Sveriges hantverksbryggeriet tog Stigbergets förstaplatsen med hela 40 (!) nya öl under fjolåret. Nyhetstörstandet bland oss ölnördar finner inga gränser 😉 Oceanbryggeriet har varje vecka gårdsförsäljning av sin hantverksfolkis. All deras folköl ligger på 2,8% av den enkla andledningen att de då är befriade från alkoholskatt. Vilket gör att vi som konsumenter kan köpa en låda om 24 st fin fina hantverksöl för endast 275:-

För att stötta bryggeriet och sprida dess namn kan köpa deras merch vid gårdsförsäljningen. Ryktet går dessutom om att de på gång in med ny fräsch merch.

Före pandemin anordnade Oceanbryggeriet en hel del visningar, provningar och afterwork. Av naturliga orsaker pausades detta men glädjande nog är i alla fall ölprovningar och företagsevent uppe och rullar igen. De deltog i flertalet aktiviteter under Gbg Beer Week 2022. Bland annat AW i bryggeripuben och årgångsprovning på Bishops, Järntorget. Samt såklart med en ordentlig monter på själva mässan. Det var också på öl- och whiskymässan som de med sin Ocean Brown Ale knep en silvermedalj i klassen klassisk ale. Det är dessutom en otroligt prisvärd hantverksbira, 500 ml för 32:30. Överlag har Oceanbryggeriet en överkomlig prisbild på sina brygder. Välkommet för oss konsumenter.

Och nu är det alltså dags för gentlemännen från Mölndal att gästa Borås Beer & Whisky Festival.

De ställer upp med en mycket imponerande laguppställning. Elle vad sägs om nedan? Hatten av!

IPA

APA

Västkust

Golden Glenn

Göteborgsporter

Arbetarporter

Pils,

Rio Lager

Rio sommar pale ale

Och ett wild card...


9 views0 comments
bottom of page