top of page

Nya bryggerikrogar i Götet!

Det skummar ordentligt i hantverksbirans huvudstad Göteborg. Otroligt många nya spännande initiativ har öppnat eller är på gång att öppna. Fler och fler bryggerier satsar på att erbjuda oss ölintresserade mer än bara provsmakningsglas av sin hantverksbira. Nedan har jag fått med några av dem.

Två Feta Grisar har nu fått sitt alkoholtillstånd och drar igång en restaurang ihop med sitt bryggeriet på Ringön. Ett tap room hade de redan sedan tidigare men nu slår de på stort och utökar med en restaurang som kommer fokusera på hantverksbira med belgisk touch. Två Feta Grisar har även varumärket De Vos som framför allt gör klassiska belgiska stilar. I restaurangen som kommer erbjuda fransk, belgiskt och asiatisk mat kommer såväl de 10 kranarna och flaskorna primärt innehåll belgisk hantverksöl. Givetvis med vissa undantag. Odd Island öppnar i dagarna sin nybyggda restaurang i direkt anslutning till bryggeriet i Lindome. Redan tidigare hade de ett tap room på samma ställe vilket nu alltså har ersatts av en regelrätt restaurang. De 10 kranarna kommer initialt erbjuda sortimentet från det egna bryggeriet men framöver kommer även spännande collabs och tap takeovers äga rum.

Stigbergets Bryggeri som redan driver restaurangen Stigbergets Fot i Stockholm öppnar i dagarna sitt nya ställe, Shangri-La, i sina gamla bryggerilokaler på Gamla Varvsgatan i Göteborg. Konceptet "En kvarterskrog med goa grejer och gött folk" låter onekligen lockande när Stigbergets är inblandade. Menyn kommer bestå av vad gänget anser är "gott för stunden". Det utlovas hederlig kokboksmat. Som kronan på verket får krogen också sin egna hantverksbira, Shangri-Lager. En torrhumlad krispig lager.

32 views0 comments
bottom of page