top of page

Hantverksbira från Jämtland!

Även i våra sydliga (nåja) breddgrader har det genom åren varit svårt att missa framfarten av Jämtlands Bryggeri. De säger sig faktiskt vara Sveriges mest prisbelönta bryggeri med sina totalt 133 medaljer (hittills 😉) på Stockholm Beer and Whisky Festival.

Bryggeriet startades redan 1995 vilket gör att det ändå får anses som något av en pionjär bland hantverksbryggerierna i vårt avlånga land. Dugges grundades till exempel först 2005 och Poppels är ju rena ynglingen då de startade först 2012.

I dagarna släppte Jämtlands Bryggeri en efterlängtad hantverksöl, Jämtlands Belgian Dubbel, 7%. Deras tolkning av en Belgisk dubbel togs från början fram som en mässöl till Barley Brewers Fest 2021. Då den föll väldigt många i smaken släpper nu Jämtland den på vårt kära Systembolag. Brygden får en karaktäristisk smak från den Belgiska jäststammen och smakerna du känner är enligt Systembolaget torkade aprikoser, choklad, sirapslimpa och apelsin. Jämtlands Bryggeri har generellt en rätt plånboksvänligt prissättning av sina hantverksbira. Belgian Dubbel är inget undantag, den blir din för endast 24:90 kr!

Vill ni läsa mer om denna fina brygd finns det ett välskrivet inlägg på pilsner.nu https://pilsner.nu/jamtlands-bryggeri-belgian-dubbel/ och även ett inlägg på livetsgoda.se https://www.livetsgoda.se/nu-lanseras-jamtlands-belgian-dubbel/


53 views0 comments
bottom of page