Craft Beer & Spirits Festival!

Det duggar tätt med ölfestivaler i dessa dagar. Många är vi som vill hjälpas åt att sjunga hantverksbirans lovsång 😉

17-18 ju bjuder Tjolöholms slott ihop med AKiA Brygghus in till Craft Beer & Spirits Festival. Det är en helt ny festival som i en unik miljö ger dig möjligheten att träffa mikrobryggerier och andra dryckesproducenter. Vad sägs om att träffa bryggare, lyssna på livemusik, njuta av naturen eller helt enkelt bara smaka på förbannat mycket utomordentlig hantverksöl. För att ni inte ska behöva gå hungriga kommer det finna ett antal food trucks uppställda på området.

Du får också chansen att öva på dina språkkunskaper då festivalen gästas av bryggerier inte bara från Sverige utan även Danmark, Tyskland och Nederländerna!


Såklart kommer då AKiA Brygghus delta i festivalen. Detta tillsammans med sina vänner från Nederlänska bryggeriet Floem Craft Beer. AKiA och Floem bryggde nyligen en collab. Oklart om den blir klar redan till denna festival. Just Floem har på merparten av sina burkar en helt otroligt detaljrik och konstnärlig desig. Jag är rätt säker på att brygderna de kommer servera håller en minst lika hög klass.


Sudden Death Brewing från Lübeck i norra Tyskland kan ha några av ölvärldens coolaste namn på sina brygder. Eller vad sägs om God damn son of a beer eller Why are there so many racoon videos in my Instagram feed 😊 Då de fokuserar på IPA och dubbel IPA kan ni förvänta er ordentliga humlebomber från deras kranar.


Sen måste jag också nämna bryggeriet Benchwarmers Brewing från sundets pärla Helsingborg. De har bryggarsveriges kanske coolaste merch i form av sin Benchwarmers original cap! Redan nu har de två stycken restauranger / tap rooms i sin hemstad och ryktet säger att det eventuellt är en tredje på lut i Malmö. De har hela 16 kranar per tap room. Detta för att även kunna erbjuda sina bryggarvänner en kranplats. Ett av deras senaste tillskott av hantverksbira en är en spexig hazy ipa The Glitter Factory. Alltså en IPA med glitter i (!) Det är en collab med Ten Hands Brewing.


Den underbart sköna ölpodden Sjätte Ölsinnet bevakar festivalen och ni kommer kunna träffa dem där och tjöta öl med dem. Som om inte det räckte bjuder Sjätte Ölsinnet på en rabattkod till entrebiljetten! Ange koden CRAFT2022 för att få 10% rabatt. Giltig tom 31 maj.


15 views0 comments