top of page

BRLO - Hantverksbira från Berlin!

Tyskland har ju en cementerad plats i ölvärlden. Att de även är mästare på hantverksbira är för oss ölintresserade inte heller någon nyhet.

Ett av de mer hippa craft bryggerierna har det för svenskar något svåruttalade namnet BRLO. Hur som helst är det faktiskt det slaviska ursprungsnamnet för Berlin.

Teamet BRLO var fulländade år 2016 och har förutom ett bryggeri även en stor bar i stilen biergarten. På bryggeriets hemsida kan man läsa sig till att BRLO endast kan uttalas korrekt efter ett par bira 😉 Gänget har satsat mycket på väderingar och har ledorden: Berlin – Quality – Responsibility – Heartiness – Courage & Passion.

De hantverksbira som för tillfället finns att få tag i via Systembolaget är deras ljusa bocköl Mybock 6,5% samt deras imperial stout Rosinenbomber 12%.

Mybock är en kraftig lager med pilsner-, münchner- och karamellmalt. Brygden har en modern tvist med tydlig beska. En hantverksbira av denna klass med 6,5% för endast 20 spänn är ju att anse som ett kap! Finns just nu i tillfälliga sortimentet.

Rosinenbomber är ett namn med historiska anlag. Rosinenbomber kallades de amerikanska flyg som flög in förnödenheter (mat och sötsaker) till Västberlin under andra världskriget. Brygden har en nätt alkoholhalt av 12% 😉 och har en hög sötma med de klassiska inslagen av katrinplommon, kaffe och kakaoböna. Även denna hittar ni i tillfälliga sortimentet.

Ni som vill förkovra er ytterligare i ”godisbombaren” bör bege sig till bloggen Bara Bier av Niclas Samuelsson. Han har grym koll och kunskap på öllandet Tyskland.


19 views0 comments
bottom of page