top of page

9 april - Träffa Proton Brewery på mässan!

Proton Brewery är ett litet bryggeri med tap room i ett samhälle utanför Borås.

Det drivs ensamt av Kristoffer som har mångårig erfarenhet av hembryggande.

När rätt lokal dök upp drog han igång ett kommersiellt bryggeri. Det är fortfarande lite av en sidoverksamhet till vad hans ordinära yrke som frilansande grafiker.

Initialt sålde han hantverksölen till de lokala krogarna runt Borås. Pandemin fick honom att satsa på att komma in hos Systembolaget för att överleva. Även satsningen på tap room kom i den vevan. Precis som för många andra små hantverksbryggare var det en tuff tid.

Kristoffers passion är att hela tiden testa att brygga nya öltyper. I bryggeriets tap room har han således serverat en stor variation av hantverksbira. Elle vad sägs om Kellerbier, DIPA, Porter och Saison. På Systembolaget har han för tillfället en suris vid namn Into The Wild 5% och en apa som han kallar Atomic Garden 5,2%.

Nu väntar en spännande uppväxling då han är på gång att få in delägare i bryggeriet. Med andra ord så lär vi höra mer av Kristoffer och Proton Brewery.

På mässan hittar du detta riktiga microbryggeri på området som kallas nybryggartorget i monter B05:99 och i kranarna serverar han Best Bitter, Gose, Ipa, Porter och Imperial Stout.


23 views0 comments
bottom of page