top of page

6 april – Svartbergets tap takeover hos Steampunk Bar!

Bryggeriet från Åre som går under namnet Svartbergets Fjällbryggeri har knappast gått någon med ett genuint ölintresse förbi. Även om det ligger stadiga 90 mil bort från Götet. Bryggeriet startade i mindre skala i källaren till en restaurang, så sent som 2017, för att brygga bra hantverksbira enbart för just restaurangen ovan. Rätt kvickt gick det från en person till tre och verksamheten expanderades redan efter en säsong. Snacka om rivstart. De har också fått en skjuts av den ökade friluftstrenden då Åre blivit ett otroligt populärt resmål även på sommaren. En liten kul kuriosa är att en av initiativtagarna på Svartbergets är kusin med vd´n på Stigbergets. De två bryggerierna har även gjort collabs ihop. Här gäller verkligen 1+1=3! Svartberget är rätt så omtalade inom branschen som riktigt duktiga och innovativa. Ni hittar en en riktigt schysst kombo av intervju och provning på kanalen Beer Bubbles på Youtube. Avsätt en stund bara, då den är närmare timmen lång 😉 https://www.youtube.com/watch?v=rtAqDC17950

Området runt Åre har blivit en bryggerität area med fyra st bryggerier: Åre Ölfabrik, Åre Bryggcompagni, Ottsjö Brygghus och ovan Svartbergets Fjällbryggeri.

Systembolaget har 20+ hantverksbira som Svartbergets är inblandade i, antingen som egen produktion eller som collabs. Designen på burkarna är otroligt innovativ och spännande. Jag diggar dock deras minimalistiska design av Borderlines 6,5% (NEIPA) allra bäst.

Idag tar de över 8 kranar hos Steampunk Bar och Restaurang på Kungsgatan och minst en premiär är utlovad.
23 views0 comments

Comments


bottom of page