top of page

3 april - Screen Takeover by Odd Island!

Bio Roy på Avenyn startar en screen takeover eller bio och bärs som jag skulle kallat det 😉 En gång i månaden kommer en bryggeri till biografen med sin egenhändigt valda film och presenterar sin folköl.

Odd Island som är först ut i detta koncept har med sig sin Hallon Passion samt Västkustpilsner som folköl. Att det just var delar av de forna medlemmarna från In Flames som skulle vara först ut hos Bio Roy var rätt väntat då de också brygger biografens signaturfolköl med namnet Royale. Fantastisk Göteborgstouch på det namnet 😉

Bandmedlemmarna sägs ha fått inspirationen till sitt bryggeri genom att ha testat otaliga bira, både bra och mindre bra, under sina turnéer runt om i världen. Särskilt den amerikanska craft beer trenden satte sina spår hos dem. Daniel Svensson och Peter Iwers ville helt enkelt börja brygga bra och god öl som de själva ville dricka. Behöver det vara svårare än så? Samtidigt ville de också att hantverksbira skulle nå en bredare publik. De har bland annat en storsäljande folkbärs som givetvis då döpts till Folkale 😉

Idag hittar du 13 st olika öl från bryggeriet hos Systembolaget. På Gbg Beer Week 2020 hade jag förmånen att fåå provsmaka ett antal av bryggeriets hantverksbira på en av deras ölprovningar hos Golden Days. Min allroundfavorit blev faktiskt Västkustpilsner 5%. Denna pilsner i tysk stil passar till så otroligt mycket. Perfekt matöl. Några andra av deras höjdare är Citrauvin APA 5,6% och icke att förglömma höjdarna Hazie Dizzie 6,2% NEIPA eller Twelve Fifty 7,2% IPA. Numera huserar Odd Island i Lindome där de har en imponerande kapacitet av upp till 200.000 liter per år samt utrymme för ytterligare expansion. De genomför också en hel del samarbeten med andra bryggerier och artister som Arvingarna och Glenn Hysén (artist??) samt en del limited edtion utgåvor.

Ja just det ja, det skulle ju visas en film också... Almost famous från år 2000 sägs vara en omtumlande resa, fylld av sex, droger och rock’n’roll.
25 views0 comments
bottom of page